Cultuur

Cultuur Img

Muziek, kunst en een rijke historie, dat maakt de cultuur van Leeuwarden en Fryslân uniek. LIJST058 wil het talent van expressie breed uitdragen. Dit vraagt echter wel om een scherpe blik op de uitgaven. Het is van belang de toekenning van subsidies te herwaarderen en waar mogelijk aan te passen. Aanstormend talent verdient een kans en onze kunstschatten mogen nooit verloren gaan.

LIJST058 draagt graag bij aan de ontwikkeling van de “Liwwadder”-identiteit. Leeuwarden als hoofdstad van Fryslân is allang niet meer die kleine stad van vroeger. De positie van het Frysk ten opzichte van het Nederlands blijft wat LIJST058 betreft gelijk. Het is van belang groter te denken dan dat alle coalities in het verleden ooit hebben gedaan. De gemeente Leeuwarden heeft alle kans zich te ontwikkelen tot een groeigemeente, waar elke inwoner trots op kan zijn. Kijken naar het oosten of zuiden is dan niet (meer) nodig.

    • Onze nieuwe gemeente is prachtig, dat mag heel Nederland, Europa en de globetrotter weten
    • De Oldehove onder de aandacht brengen als trekpleister van Leeuwarden, te beginnen op de bewegwijzering naar Leeuwarden
    • Samenvoegen van Tresoar en Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)

Deel dit standpunt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

relevante standpunten